Η ιστοσελίδα deyaha.gr χρησιμοποιεί cookies.Με την χρήση αυτής της ιστοσελίδας, αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies.

Ορθή Χρήση Νερού

Η ΔΕΥΑΧ ζητά τη δική σας συμβολή για τον περιορισμό της σπατάλης του πόσιμου νερού, γιατί το νερό στον Δήμο μας δεν περισσεύει. Θυμηθείτε πως το νερό δεν είναι ανεξάντλητο οπότε ας το χρησιμοποιήσουμε με σύνεση και προσοχή για να μην το στερηθούμε.


Ποτέ μην αμελείται να επισκευάσετε μια βρύση που στάζει

Η ασήμαντη εκ πρώτης όψης διαρροή μπορεί να επιφέρει δυσάρεστες επιπτώσεις στον λογαριασμό σας. Μια βρύση που στάζει μπορεί να σπαταλήσει 10.000 λίτρα νερού τον χρόνο, δηλ. μέχρι 65 ποτήρια νερού την ημέρα.


Προστατέψτε τον υδρομετρητή σας απο παγετό και ακαθαρσίες

Υπενθυμίζουμε στους καταναλωτές – δημότες, την ανάγκη ελέγχου και προστασίας των ιδιωτικών δικτύων ύδρευσης καθώς και των υδρομετρητών. Συνιστάται να ελεγχονται, να προστατεύονται και να μονωνονται τα υδρόμετρα, οι βρύσες των μπαλκονιών καθώς και οι εξωτερικές σωληνώσεις.


Προτιμάτε τα ντους

Κάνοντας ντους αντί να γεμίσουμε την μπανιέρα, εξοικονομούμε μέχρι και 100 λίτρα νερού.


Διορθώστε το καζανάκι της τουαλέτας

Φροντίστε να μην τρέχει το καζανάκι στην τουαλέτα και ρυθμίστε το φλοτέρ στο κατώτερο επίπεδο. Μπορεί να σπαταλήσει 70.000 λίτρα σε ένα χρόνο, αρκετό για να κάνουμε ντους τρεις φορές την ημέρα.


Πλύσιμο με κουβά

Πλένετε το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα σας με κουβά και όχι με λάστιχο. Αν χρησιμοποιούμε κουβά και σφουγγάρι και δεν αφήνουμε από το λάστιχο να τρέχει νερό συνέχεια εξοικονομούμε 200 λίτρα νερού.


Πλύσιμο πιάτων και ρούχων

Φροντίζουμε να μη βάζουμε σε λειτουργία μισοάδεια τα πλυντήρια των ρούχων και των πιάτων. Έτσι δεν λειτουργεί άσκοπα το πλυντήριο. Επιπλέον δεν αφήνουμε τη βρύση να τρέχει συνεχώς, όταν πλένω τα πιάτα. Αν δεν αφήνουμε το νερό να τρέχει συνεχώς , εξοικονομούμε μέχρι 80 λίτρα νερό, αρκετό για να κάνουμε ένα πεντάλεπτο ντους.


Βούρτσισμα δοντιών και ξύρισμα

Δεν αφήνουμε τη βρύση να τρέχει συνεχώς, όταν βουρτσίζουμε τα δόντια η όταν ξυρίζομαστε. Αν δεν αφήνουμε το νερό να τρέχει συνεχώς , εξοικονομούμε μέχρι 80 λίτρα νερό, αρκετό για να κάνουμε ένα πεντάλεπτο ντους.


Πότισμα

Ποτίζουμε τα λουλούδια αργά το απόγευμα η νωρίς το πρωί με ποτιστήρι. Γιατί τότε δεν εξατμίζεται εύκολα το νερό. Εναλλακτικά τοποθετούμε σύστημα αυτόματου ποτίσματος στον κήπο.