Η ιστοσελίδα deyaha.gr χρησιμοποιεί cookies.Με την χρήση αυτής της ιστοσελίδας, αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού, 22 Μαρτίου 2022

 Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22η Μαρτίου 2022), είναι επέτειος που καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992, ως μέρος των οδηγιών της Ατζέντας 21, αποτέλεσμα της διάσκεψης του Ρίο.

Το Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το έτος 2022 στράφηκε στην σχέση μεταξύ νερού και κλιματικών αλλαγών, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παγκόσμιων θεσμών και της κοινής γνώμης σχετικά με τη σημασία της μείωσης της σπατάλης νερού και την υιοθέτηση κατάλληλων συμπεριφορών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Το σύνθημα που κυκλοφόρησε στον επίσημο ιστότοπο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού 2022 είναι:

"Υπόγεια ύδατα - Κάνοντας το Αόρατο Ορατό".

Το μήνυμα είναι σαφές: «Τα υπόγεια νερά είναι αόρατα, αλλά ο αντίκτυπός τους είναι ορατός παντού. Μακριά από τα μάτια μας, κάτω από τα πόδια μας, ο υδροφόρος ορίζοντας είναι ένας κρυμμένος θησαυρός που εμπλουτίζει τη ζωή μας. Σχεδόν όλο το υγρό γλυκό νερό στον κόσμο είναι υπόγειο. Καθώς η κλιματική αλλαγή επιδεινώνεται, η κατάσταση της διαχείρησης των υπόγειων υδάτων θα γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμη.

Πρέπει να συνεργαστούμε για τη βιώσιμη διαχείριση αυτού του πολύτιμου πόρου.

Τα υπόγεια ύδατα μπορεί να είναι μακριά από τα μάτια σας, αλλά δεν χρειάζεται να είναι μακριά από το μυαλό σας».