Η ιστοσελίδα deyaha.gr χρησιμοποιεί cookies.Με την χρήση αυτής της ιστοσελίδας, αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies.

Νερό …Το πιο πολύτιμο αγαθό...

Το νερό είναι μαζί με το οξυγόνο το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο. Αρκεί κάποιος να σκεφτεί ότι εμείς οι ίδιοι αποτελούμαστε κατά 70% από νερό. Η σημαντικότητα επομένως του νερού στη ζωή μας κάνει επιτακτική όσο τίποτα τη διασφάλισή του.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι το νερό δεν είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται δεδομένο και να υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη πως επειδή έχουμε άφθονο νερ ό σήμερα αυτό θα συμβαίνει για πάντα. Αρκεί να γνωρίζουμε ότι μόλις το 2,5% του νερού είναι πόσιμο και ότι δυστυχώς ακόμα και σήμερα 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη για το μέλλον του νερού. Η αντίληψη ότι ''εγώ είμαι ασήμαντος για να επηρεάσω κάτι τόσο μεγάλο'' είναι αυτή που μας οδηγεί στην αδράνεια. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά και αυτή η λογική θα πρέπει να είναι οδηγός μας. Λέμε επομένως όχι στην άσκοπη σπατάλη του νερού, λέμε ναι στη σωστή του χρήση. Κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας ώστε το νερό να παραμείνει διαθέσιμο τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά για όλους μας χωρίς κανένα απολύτως διαχωρισμό.